סינר לבן לנשים בליל שבת

שאלה:

שלום
האם יש מקור שאשה תלבש סינר בליל שבת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מנהג זה רווח בין קהילות חסידים מיוצאי הונגריה ועוד, שאשה לובשת סינר לבן בשעת הדלקת נרות, וכפי שיובא במקורות.

מקורות:

יש אומרים: שהנשים נוהגות ללבוש בגדי לבנים בשבת ויו"ט (קיצור השל"ה). ויש מקומות שנשים לובשות סינר לבן כל השבת (מנהגי מהריי"ו דף נד).

על כך שהאשה הולכת בצעיף לבן בעת הדלקת הנרות זה מובא בספר "דברי תורה" (חלק ו' סימן ס"ח) מהרב הקדוש רבי חיים אלעזר ממונקאטש זי"ע וזו לשונו שם: חכמינו הקדושים אמרו (שבת כג:) נ"ר ביתו עדיף משום שלום ביתו; ופירוש רש"י: זה הדלקת נר בשבת וכו'. וממנה נמשך פרנסה טובה, ולכן יש לומר נ"ר בגימטריא צעי"ף על דרך שאמרו דורשי רשומות (בראשית כ"ד ס"ה) "ותקח הצעיף" – ואמרו דורשי רשומות צעי"ף ראשי תיבות ע'מך י'שראל צ'ריכין פ'רנסה. ועל כן יש לומר מנהג ישראל ובית יעקב אלו הנשים כי בעת הדלקת נ"ר שבת לובשות הצעי"ף של שבת, עיין שם, כדי להמשיך פרנסה על ששת ימי החול".