ברכת האילנות על אילן הגדל בעציץ

שאלה:

שלום וברכה.
אנחנו פה בצרפת רוב האילנות נשרו כבר את הפרחים וגם התחילו הפירות ליראות.
האם אפשר להביא אילן בתוך עציץ גדול עם הפרחים עליו כדי לברך ברכת האילנות?

תשובה:

אם מדובר באילן ממש שמברכים על פירותיו בורא פרי העץ, אין סיבה שלא לברך עליו ברכת האילנות. דברינו אמורים בעציץ שאינו נקוב, וכל שכן בנקוב.

מקורות:

על כך שכאשר הוא מוציא פירות רגילים הברכה בורא פרי העץ, ראה שבט הלוי ח"א סי' רה בהערות לסי' רד, ושו"ת ציץ אליעזר ח"ט סי' יב. [ושלא כחיי אדם כלל נא סעי' יז].