טיפות אוזניים לאשה בימי נדה

שאלה:

האם מותר לבעל לשים לאשתו טיפות אוזניים בזמן שאסורים (ללא נגיעה בה)?

תשובה:

אסור לבעל לתת טיפות אוזניים באוזן האשה בימי נדה, כמו שאסור לזרוק לה חפץ, אף שאינו נוגע בה.

[לענין מצב שהיא לא יכולה לבד בשום אופן ואין מישהו אחר ויש חשש חולי ויהום, יש להתייעץ פרטני, התשובה היתה כללית לגבי אסיור הנגיעה כפי שהוזכר בשאלה].

מקורות:

רמ"א קצה, ב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. פסק זה של מרן הגר"ע כבר הקשו עליו רבים, שכן מלבד זאת שראשונים רבים אסרו הושטת חפץ מידו לידה, השו"ע עצמו כתב בסי' קצה סעיף ב' "לא יושיט"… והדיוק שכביכול זו רק מידת חסידות "לא יושיט" ולא לשון איסור, נסתר לכאורה מכל סגנון השו"ע לאורך כל הסימן, וכבר תמה בזה בהרחבה בס' אבני שוהם לרב פנירי שם. וכיון שרביםן כאן האוסרים ראשונים ואחרונים ופוסקי זמנינו, וגם פשטות לשון השו"ע לאיסור, אין להקל בדבר.

  2. אכן מחמחרים בזה וגם הגר"ע כתב יש על מה לסמוך ולא התיר בשופי.
    אבל יש הבדל בין להושיט לאשתו והיא לוקחת את החפץ במשיכה בעוד החפץ בידו,לבין לזרוק לאוויר, פה לכאןרה פחות קרבה,אבל זו רק סברה שעולה לי

  3. בפתחי תשובה סי' קצה ס"ק ג הביא שיש שהקלו לזרוק לאויר באופן שזה עולה עד שפוסק כח הבעל ואז יורד מכח המשיכה, ואף בזה הביא שיש שהחמירו, אבל לזרוק באופן שזה עדיין הולך מכוחו נקט שם בפשיטות לאסור.