מראה על נייר טואלט

שאלה:

שלום וברכה,
אנחנו אשכנזים, וראינו בספר דרכי טהרה (זה הספר שלמדנו לפני החתונה) שמראה על נייר טואלט ופדים וכדו' מטמא.
בעלי שאל את אבא שלו, והוא אמר שהרב פיינשטיין כתב שזה דוקא בסדר (על טישו,על פד לא שאלנו)
אנחנו יכולים לסמוך על זה?
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה

תשובה:

יש בזה מחלוקת גדולה, ההנהגה המובלת בדרך כלל והדעה היותר נפוצה היא לאסור, במידה ויש בכתם גודל גריס, אבל בכל זה יש מושג שנקרא "עשה לך רב", ואם יש לכם רב קבוע שאתם סומכים על הוראותיו, תקבלו גם בזה את הכרעתו.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין לנו רב אחד קבוע בנושא הזה, אלא 2 מכוני הלכה באיזורינו- מכון פועה ותכלת מרדכי של הרב ינון יונה.
    אצל הרב יונה אמרו לנו שזה אכן בסדר, אצל מכון פוע"ה לא שאלנו.

    צריך לשאול אותם?
    תודה רבה