היכר בימי נדה כשיש עוד סועדים

שאלה:

שלום להדר"ג, האם כאשר אוכלים זוג יושבים במסעדה לבד צריך סימן היכר? או עצם זה שיש באולם עוד אנשים אז זה מרתיע. תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט חייבים לתת היכר ביניהם. הנושא אינו שמא יבוא לידי חטא כאן ועכשיו, אלא שלא יבואו לידי קירבה יתירה שתגדום להם לבוא לכך אחר כך. בפוסקים דנו כאשר יושבים עמהם יחד בשולחן עוד אנשים אם צריך היכר, ויש בזה כמה שיטות ראשונים: הרשב"א  במשמרת הבית סבר שאפילו יש אדם אחר יושב ביניהם ממש ומפסיק צריך היכר. הרא"ה בבדק הבית סובר שאם הוא יושב ביניהם לא צריך אבל מה שהוא מיסב עמהם לשולחן אינו מספיק, וכן דעת רוב האחרונים להלכה. ובברכי יוסף קצה ג סבר שאפילו יש עמהם מישהו על ידי השולחן זה מספיק. אבל במקרה שלך שהם בשולחן לבד אין מחלוקת ולכל הדעות צריך היכר.