כתמים לאחר כריתת רחם

שאלה:

איך להתייחס לצבע חום היוצא מצוואר הרחם לאחר הכריתה?

תשובה:

אם כריתת הרחם היתה מלאה אין דם נדות כלל, ולכן בפעם הראשונה אחרי הנתוח אם יש חשש שיצא דם אין צורך בבדיקות שבעה נקיים, אלא פשוט ממתינים שבעה ימים מראיית וטובלת וזהו, ואחר כך אין יותר ענין של טהרה. אם הכריתה היא חלקית, כמובן יש ענין של נדות. הדם שאוסר הוא רק זה הבא מהרחם ולא מצוואר הרחם.

מקורות:

מנחת יצחק ח”א סי’ קכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כב' הרב במחילה אבל יש כאן משהו שלא הבנתי. רק לטבול וזהו? זה הרי רק בזה קטנה שמספיק יום אחד נקי. זבה גדולה הרי צריכה שבעה נקיים! ואפילו נידה שלא צריכה שבעה נקיים עדיין צריכה שבעה ימים מיום הראייה הראשונה! אז נכון שאין צורך בבדיקות גם לזבה גדולה כי אין דם שיטמא אותה אך עכ"פ לחכות שבוע בוודאי צריך