טהרה

שאלה:

שלום כבוד הרב, עשיתי ניתוח אף ואמרו לי שאסור בריכה חודש לאחר הניתוח בגלל חיידקים כלור וכו' האם יש הקלה מסויימת שאפשר לטבול בלי ראש או שזה לא קיים?!

תשובה:

שלום וברכה

מהות הטבילה במקווה היא שטובלים את כל הגוף לגמרי בבת אחת וללא שום חציצה, שהמים מגיעים בכל חלקי הגוף, ולכן זה כמובן בלתי אפשרי.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום רב
    במקוואות הנשים שיש חדר עם בור טבילה פרטי מחליפים את המים כל כמה ימים, ואת הכלור שמים ממבחנה בסוף או בתחילת היום.
    ניתן להנחות את השואלת לפנות למקווה ולברר באיזה יום מחליפים את המים, ובאותו יום להגיע ראשונה או שישמרו לה על החדר אם אפשר, ושאת הכלור ישימו רק לאחר שתטבול.

    זו הנחיה שנכונה גם למי שצריכה לטבול בהריון (בשל דימומים שיש לחלק מהנשים)- בתוספת בקשה שלא לחמם את המים.

    במידת הצורך אפשר להתיר גם לטבול מינימום טבילות (2)- כל אחת שתבדוק עם הרב שלה.