שירת אשה נדה לילדיה כשהבעל בבית

שאלה:

האם מותר לאשה נדה לשיר לילדיה הקטנים כשבעלה בטווח שמיעה? אין לבעל כוונה להקשיב לשירה
תודה רבה, אשמח למקורות

תשובה:

בפתחי תשובה סי' קצה אות י מסתפק אם מותר לבעל לשמוע את אשתו שרה בימי נדתה, למעשה נהגו להחמיר בכך, ראה קיצור שו"ע קנג י שאוסר וכן דעת ערוך השלחן והבן איש חי פ' צו סעי' כה, וראה באגרות משה יו"ד ב עה, מה שנקט שם לשון ראוי להחמיר הוא משום שיש צדדים לקולא וכאמור, אכן העיקר להלכה ומנהג העולם להחמיר.

אבל אם הם בחדר אחר והיא שרה לילדים והוא פשוט מצוי בבית, באופן זה יש על מה לסמוך להקל, שהרי הוא אנוס בכך.