קושי בשמירת טהרה

שאלה:

אנחנו נשואים 4 וחצי שנים בשנה הראשונה היה לנו מאוד קשה לשמור טהרה
אחרי שילדתי את הילד הראשון שמרנו והכל היה טוב לפני 4 וחצי חודשים ילדתי ולבעלי קשה מאוד לשמור איך שמגיע 7 נקיים יש לו פשוט דחף והוא לא מסוגל לשלוט בזה .. אני תמיד מעירה לו על זה הוא מתחרט וזה קורה שוב מה ניתן לעשות בענין

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת.

חשוב מאוד אכן לחדד יחד את חומר העוון, ולהתחזק יחד בשאיפה לחיי טהרה כמו שצריך.

למעשה, חכמי התורה ז"ל חשבו על שאלתך כבר לפני אלפיים שנה, כי התופעה הזו היא באמת עשויה לקרות, והפתרון שמצאו וקבעו לנו, הם כללי הרחקה הרבה יותר הקפיים, שאם נקפיד עליהם כראוי הכל יהיה הרבה יותר קל. חשוב מאוד לדעת אותם ולהקפיד עליהם, כגון, הפרדת המיטות, איסור מסירת חפץ מיד ליד, איסור אכילה מצלחת אחת, לא להביט במקומות המכוסים שבגופה, ובודאי איסור כל מגע אפילו שאינו של חיבה [שזה כבר אסור מהתורה לחלק מהראשונים]. כשחושבים על במבט שטחי זה נראה נורא קשה, מה לא להושיט כלום?! ואם אין לי שולחן לידי?! אבל למעשה זה הרבה יותר קל, וכשמקפידים על דברים טכניים כאלו, היצר שוקט ולא באים לידי קירבה אסורה.

בשורות טובות ושבת שלום