טבילה כשאין בעלה בעיר

שאלה:

שלום כבוד הרב
אדם השוהה בחו״ל ואשתו צריכה לטבול, האם יכולה לטבול בלילה לפני שבעלה חוזר אם בלילה שחוזר יהיה קשה לה לטבול בגלל שאין לה סידור לשמירה על הילדים הקטנים.

תשובה:

נהגו להמתין ולא לטבול כשהבעל לא נמצא מחמת הסכנה שבדבר.

מקורות:

בבית יוסף ובש”ך בסי’ קצז ביורה דעה מבואר שיש בכך סכנה, ומשום כך נהגו שלא לטבול אם הבעל אינו נמצא בעיר, ויש שהקילו בזה על ידי הנחת תינוק לצד האשה בלילה, אולם בשבות יעקב ח”ג סי’ עז שנשאל אם ניתן לסמוך על פתרון זה לסכנה הכתובה בחז”ל, השיב שהואיל והבית יוסף והרמ”א לא הזכירו ונקטו בפשיטות שלא טובלים, כך יש לעשות. בדיעבד, כדאי אולי במידת האפשר להשתמש בסגולה זו.