כתמים

שאלה:

שלום לרב.
הייתי שמח אם הרב יסדר לי הנושא.
מתי כתם מטמא ומתי לא.
לדוגמה.
דם ללא הרגשה על תחתונית.
או מראה לא ברור על בד כהה ללאהרגש האם צריך לחשוש?.

כמו כן אם אין הכתם מטמא האם ראוי בכל זאת להימנע מקירבה למשך זמן מסוים??

תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לבגד כהה בלי הרגשה זה לא אוסר, אבל כמובן החכם עיניו בראשו לשים לב אם מתחיל משהו שלא יכשלו.

בנוגע לתחתונית פד או קינוח יש דעות חלוקות בין הפוסקים, יש שמתייחסים לזה כדבר שאינו מקבל טומאה ויש שמחמירים בכך והמיקל [בעיקר בפד ותחתונית] יש לו על מה לסמוך. אבל שוב, אין חיוב פרישה אבל החכם עיניו בראשו לשים לב.