מראה שחור – טהרה

שאלה:

שלום כבוד הרב ,

1. אשה בהיריון שהיו לה הפרשות שחורות , בגודל של כחצי כרטיס אשראי במשך כיממה – בערך 5 פעמים – (נראה בניגוב , במגינית וגם לפני הניגוב ראתה את ההפרשה עצמה יוצאת מהגוף, לפני שהתנתקה) – האם צריכה לטבול ?

2. אשה שלפני טבילה גילחה את שערות אותו מקום , ניקתה היטב עם סבון ושטפה מספר פעמים , ולאחר כ24 שעות מהטבילה – כאשר התפנתה ניקתה עם מגבון וראתה עליו 2 שערות קטנות (כמעט ודאי שאיכשהו נשארו מאז גילוחן בערב שלפני), האם הטבילה עלתה לה או שצריכה לחזור לטבול?

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

1. הפרשה כזו יש להראות לרב שיקבע מה דינה. במדיה וזה אכן שחור ממש וזה ודאי יצא מהמקום, בדרך כלל זה דם שיתיישן [בשונה מגוונים של חום שיש בהם סוגים ומסורות שונות]. אבל שוב, על מראות לא ניתן להשיב בלי לראות בפועל, אני מניח שיש לכם רב שאתם שואלים אותו שאלות אלו.

2. כיון שלא מקפידים על כך זה לא מעכב בטבילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב , תודה רבה על המענה .
    לגבי השאלה השנייה , לא בטוחה שהסברתי את נכון. לאחר כ24 שעות מהטבילה השערות נמצאו על המגבון, כלומר ככל כנראה היו על הגוף בזמן הטבילה אבל לא מחוברות . (אם הן היו מחוברות ולא ירדו בגילוח אז הן לא היו מופיעות על המגבון). האם זה נקרא שהיו דבוקות לגוף והן היו חציצה ?