חיתוך עור הפריעה במספריים

שאלה:

בדיעבד שהמוהל חתך את עור הפריעה במספריים ולא עם האצבעות,אלא הכל עם מספריים,מה הדין?

תשובה:

בדיעבד אין בכך כל פגם, העיקר שהוא הסיר את עור הפריעה. אולם לכתחילה רק חותכים מעט כדי שיוכל לתפוס בציפורניו ואז פורע בציפורניים.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ט סי' ק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה,שאלת המשך:שהתינוק יגדל בעז"ה,האם מוהל מומחה יוכל לבדוק ולוודא שנעשתה פריעה כהלכה?
    זאת אומרת,יש דרך לראות שנעשתה פריעה בילד לדוג' בגיל 4 והילך?