סנדקאות לאדם מחלל שבת

שאלה:

אנחנו בעזי"ת לפני לידת בן ראשון אחרי בנות,בעלי כבן יחיד מאד רוצה לתת סנדקאות לאביו שעדיין לא שומר תורה ומצוות, מה ההשקפה הנכונה בענין?

תשובה:

לפגוע באבא ודאי אסור, אבל אם אפשר כן להשתדל שהוא לא יעלב, נניח להביא רב גדול שאז הוא יבין שזה משהו אחר, או כל עצה אחרת, זה עדיף.

הרמ"א יו"ד סי' רסד סעי' א' כתב:  “ויש לאדם לחזור ולהדר אחר מוהל ובעל ברית היותר טוב וצדיק”, דבריו אלו מקורם מדברי הראשונים. מאחר ואליהו הנביא זל”ט נמצא בברית ועומד ליד הסנדק, וצריך שאכן יסכים להיות ליד סנדק כזה, ועוד אמרו שהסנדק נחשב כמי שמקטיר קטורת בבית המקדש, ולכן וודאי מי שאינו שומר שבת, וכשרות וכיוצא בזה, אין זה מן הראוי שיהיה סנדק. אבל אין בכך איסור או משהו כזה, ולכן אם יש חשש פגיעה או מריבה או משהו ודאי יש לתת לו.

לידה קלה ורוב נחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראיתי פעם עצה (אם אני לא טועה זה היה עצתו של ר' חיים קנייבסקי זצ"ל) שהאבא ישב על הכסא ועל כסא לידו ישב אדם נוסף וישים ידיו על ברכי האבא ויחזיק את הילד כך שבפועל ההוא ששם את היד נחשב לסנדק והוא גם זה שפוטר מתחנון וכדו' והאבא מקבל את ההרגשה הטובה ולא נפגע.