השפעת הסנדק על התינוק

שאלה:

האם מזלו של הסנדק יכול להשפיע לרעה על מזלו של התינוק?אם הסנדק לא התחתן אף פעם וגם לא הסתדר בחיים,זה יכול להשפיע גם על התינוק?

תשובה:

שלום וברכה

בלבוש סי' רסד סעיף א כתב: "ויש לאדם להדר ולחזור אחר מוהל ובעל ברית היותר טוב וצדיק, שיכוונו במילתו כוונה מובחרת ומעולה, ויגרום שגם הולד יהיה כמותם". כלומר יש השפעה לסנדק על התינוק, האם זה רק במובן הרוחני או גם הגשמי אינני יודע, יותר נראה שאין לזה קשר, שכן הלבוש תלה זאת בכך שכוונת הסנדק בשעת מעשה תועיל לתינוק, ולא שסתם עצם היותו יושב עליו יגרום לאיזו שהיא השפעה ביניהם. בכל מקרה כדאי לחזר אחר תלמיד חכם צדיק [אם כבר נתת לאבי האב ואבי האם].

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. משתדלים שיהיה צדיק, אבל כמובן יש עוד ערכים, ואם יש אב שהוא יהודי ירא שמים, גם אם אינו צדיק ות"ח כמו אותו רב, מצוה לכבדו.