צום בהריון בסיכון – יום כיפור

שאלה:

שלום וברכה
אני בהריון חודש שביעי.
בבדיקות סוכר יצאתי גבולית. אמנם לא אובחנתי עם סכרת הריון אבל צריכה לשמור על תזונה מאוזנת.
במיוחד נאמר לי לשמור לאכול כל כמה שעות כדי לא להגיע למצב של סוכר נמוך.
בנוסף,
בהריון הנוכחי אני שותה קרוב ל4 ליטר מים ליום. אם אני לא שותה כמה שעות הפה מתייבש ואני מתחילה להרגיש צירים. גם באמצע הלילה אני שותה.
יש לי הסטוריה של צירים מוקדמים בעקבות חוסר שתיה . בהריון הקודם שתיתי כליטר וחצי ועדיין הגעתי למצב של צירים מוקדמים ונאלצו לתת לי עירוי נוזלים עד שהפסיקו הצירים.

אני ממש חוששת מהצום. אם ביום רגיל שאני שותה הרבה יש לי צירים מה יהיה במצב של צום? ובנוסף יש את הענין של הירידה ברמת הסוכר שעלולה להיות מסוכנת…

מה עליי לעשות? האם ניתן לשתות לשיעורים משהו מתוק? ואם כן מה הגדרת השיעור?

תשובה:

שלום וברכה

יש לשתות לשיעורים מיץ ענבים ולהשתדל להגיע לשני ליטרים.

ברכה והצלחה ולידה קלה ובריאה בעיתו ובזמנו.