כאבים בעקבות אבנים בכיס מרה

שאלה:

שלום יש לי כאבים חזקים בעקבות אבנים בכיס מרה , לפני כמה ימים אפילו הגעתי לבית חולים בעקבות הכאבים. היום ערב יום הכיפורים
האם אני יכולה וצריכה לצום כרגיל ?

תשובה:

שלום וברכה

יש צורך ליצור קשר עם הרופא ולהתייעץ, באופן כללי כאשר יש אבנים והם גורמים כאב חובה לשתות לשיעורים כמות גדולה, לפחות שני ליטרים. זה לוקח בערך שש שעות [כמובן בהפסקות, שעה שותים לשיעורים ואחרי שעתיים עוד פעם שעה כזו, וכן על זה הדרך] אבל יש להתייעץ היטב לגבי הכמות הנדרשת לך, וממתי להתחיל.

רפואה שלמה וגמר חתימה טובה