שתיה קודם הבדלה

שאלה:

מה "הסיבה" שאסור לשתות מים קודם הבדלה?

תשובה:

מותר לשתות מים לפני הבדלה, גם במוצאי יום כיפור, אין הבדל בעניין זה בין מוצאי שבת למוצאי יום כיפור.

גמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני יודע שמותר. אני שואל מהי "סיבת" ההיתר מאחר ואין כל הבדל בין הבדלה לקידוש מנצד הדאורייתא שבו ואדרבה ברמב"ם רואים שהבדלה חמיר טפי וכן בשו"ע. וא"כ אם לפני קידוש חמור הדין לשתות אף מים מדוע א"כ לפני הבדלה התירו?

  2. בשונה מקידוש שם טעם האיסור לאכול ולשתות הוא משום שתקנת הקידוש בתחילת הסעודה אוסרת לטעום כל דבר אחר קודם, ולכן אין הבדל בין מים לשאר דברים, בהבדלה זה רק גזירה שמא יפשע וישכח להבדיל, ובזה הקלו לגבי טעימת מים.