אוכל בין השיניים ביום כיפור

שאלה:

היי,

יש לי כמה שאלות לגבי צום יום הכיפורים:

1. אם נישארו לי שאריות של מזון בין השיניים בכיפור, האם זה בעייתי? זה נחשב שאני אוכל בכיפור?

2. בכיפור היה אצלנו מאוד חם, ללא מזגן והזענו הרבה, האם ליקוק אזור השפתיים מזיעה מלוחה נחשב לשתייה?

3. לפעמים יש ריר שמופרש מן העין בבוקר, אם אני מורח אותו על העור זה נחשב לסיכה?

סליחה על השאלות המוזרות אך אני חוזר בתשובה..

תודה

תשובה:
יש להזהר שלא יהיו שאריות כאלו אבל אני בטוח שלא היו לך, אני מרגיש אצל קצת מידי מתח מיותר.

אין בעיה עם הזיעה וההפרשה בעין.

תודה על התשובה.

כן אני חושש קצת..

סיימנו לאכול סעודה מפסקת בערך 30 דקות לפני כניסת הצום.

אכלתי בשר ולאחר מכן שתיתי תה חם.

לאחר שהגענו לבית כנסת שמתי לב שנישארה לי חתיכת בשר דקה מאוד (בערך בעובי 2 מ"מ ואורך ס"מ אחד) בין השיניים, אך לא היה לה טעם (הייתה מאוסה בגלל הרוק והתה החם כניראה), אך היא נישארה שם לאורך כל התענית (לא בלעתי אותה או משהו, היא הלכה והתפוגגה מעצמה כמעט לגמריי עד סוף הצום בין השיניים).

האם אני חייב על זה כרת? או שכרת זה רק על אכילה של מזון חדש וכו'? יש שיעור לאכילה?

תשובה:

שלום רב,

אם לא בלעת ודאי שלא עברת על שום איסור כמובן.

לכתחילה היה ראוי להוציא את זה כדי שלא תבלע. אבל צריכים לדעת שאין בזה כרת בכל מקרה משום שאין בזה שיעור. ולמרות שחצי שיעור אסור מן התורה, גם איסור מדאורייתא אין בזה משום שאין זה ראוי למאכל. אבל להבא תדע שלכתחילה צריך להוציא כדי שלא תבלע בטעות (שזה אסור במקרה זה מדרבנן).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על העזרה!
    דבר אחרון בבקשה,
    אם היה לי שאריות של רוטב מהסעודה המפסקת (לא ניכר כל כך) מסביב לפה וליקקתי ובלעתי בתוך הצום זה גם נחשב לאיסור דרבנן?