אנורקסיה ביום כיפור

שאלה:

שלום וברכה,
אני מנסה לשאול את זה רגע לפני יום כיפור
זאת שאלה שמנקרת לי כבר המון זמן בראש
אני אנסה:
אני בת 20 יש לי הפרעת אכילה(אנורקסיה) הפרעה שזה יש רצון עז לרדת במשקל פחד מאוכל ורצון להיות רזה ובלתי נראית.
זה סוג של התמכרות וזה סבל נפשי ממש ממש קשה אבל מנגד יש גם פחד לצאת מזה(התמכרות)
רציתי לשאול:
האם מותר לי להתפלל לרדת במשקל?
האם חובה עלי להתפלל לצאת מזה?
אני מרגישה שיש בתוכי מלחמה
מצד אחד רע לי עם זה ומצד שני קשה לי וריק לי בלי זה
ולכן אני מוצאת את עצמי לא מתפללת על כלום
זה קשה לי ומרחיק אותי מאוד
כי יש לי המון על מה להתפלל
אבל יש בי פחד כבר המון שנים לצאת מזה
אני לא מצליחה
מה עושים?
תודה רבה מראש
נועה

תשובה:

שלום וברכה

חובה להתפלל לצאת מזה לגמרי ולהבריא, להתפלל לעלות במשקל ולקבל משקל תקין, ובעיקר מה שחשוב, שאם אכן את מאובחנת כאנורקסית את לא צמה ביום כיפור וגם לא אוכלת שיעורים, אלא אוכלת רגיל רגיל ארוחות מלאות וטובות.

רפואה שלמה וגמר חתימה טובה.