נטילת כדור ביום הכיפורים

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום
האם ביום הכיפורים מותר לאדם ליטול כדור [הכדור ללא מרשם רופא] שמטרתו רק להשאיר אדם במצב עירני ומרוכז?
הכדור מאפשר לאדם להשאר ער ומרוכז, כך שיוכל להתפלל וללמוד ביום הכיפור. אם לא יקח אותו הוא עייף ולא מרוכז? [הוא נוהג לקחתו מדי פעם בימי החול]
מדובר באדם בריא. הכדור איננו מזון/ויטמין.

שאלה זו התעוררה למעשה ביוה"כ.

תודה מראש.

תשובה:

בודאי אסור משום רפואה בשבת וחג שאסורה, ומותרת רק לצורך חולה שאין בו סכנה.

כמו כן יש כאן ביום כיפור איסור דרבנן של אכילה שלא כדרך, וזה נוגד את הצום. רק לצורך חולה שאין בו סכנה התירו אכילה כזו.

שנה טובה.