איזכור חילול יוה"כ

שאלה:

נשאלתי:מוסקאי שעובד במוזיאון הספרים הלאומי קבל לידיו את ההקלטה הראשונה ללחן של ונתנה תוקף שהלחין יאיר רוזנבלום בקיבוץ בית השיטה( לחן מפורסם שאימץ גם אברהם פריד)
ההקלטה בוצעה ביום כפור עצמו לראשונה אחרי מלחמת יו"כ.
הוא צריך לפרסם אותה בארכיון עם דברי הסבר כמו מתי הולחנה מתי הושמעה לראשונה ומדוע היא חשובה .
שואל,איך יפרסם שהוקלטה ביו"כ.
להתעלם מכך תחשב,למידע לא מושלם.

תשובה:

שלום וברכה

לב יהודי אינו מאפשר להקליד משפט כזה…

אני הייתי כותב "הוקלט לכבוד יום כיפור הראשון שלאחר המלחמה". אין לך קטיגוריה גדולה מזו על עם ישראל.

בורא עולם ישיב לב אבות על בנים ונזכה לגאולה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיון שיכול היה להקליט ביום חול זה מותר בהנאה, וגם למחמירים אין צורך להמתין יותר מבכדי שיעשו, כלומר הזמן שהיה לוקח לו להקליט במוצ"ש.