יום כיפור

שאלה:

בס"ד
שלום הרב
1. האם מותר לאישה לעשות את ההלקאה לבעל בערב יום כיפור?
2. ממתי צריך לשמור על דיני הרחקה בין האיש לאישה האם בתחילת הצום או קודם? והאם בצאת הצום מיד דיני הרחקה מתבטלים?
3. האם יש דיעה שאומרת שצריך לעשות הבדלה על נר ששבת במוצאי יום כיפור על ידי הצמדת גפרור (שיהיה אבוקה)? אשמח לדעת אם יש דיעה יחידנית בדבר
4. האם מותר ביום כיפור להריח טאבק, שהרי אין מברכים עליו?

תשובה:

1. בימי טהרה מותר, בימי נדה כמובן אסור כי יש איסור לגעת אחד בשני.

2. רק מתחילת הצום. בצאת הצום הכל מותר. האיסור נובע מכך שקיום יחסים אסור ביום יפור, מצאת החג אין איסור.

3. ענין זה הוסבר היטב כאן, בכל מקרה זה לא לעיכובא.

4. מותר.

גמר טוב.