בניית סוכה על גג פרטי שלי

שאלה:

יש לי בית שעשיתי בו הרחבה מאושרת בחוק ויש לי קטע גג שלי השכן מלמעלה החליט לבנות על הגג שלי סוכה
אם הדבר לא היה גורם לי נזק זה נהנה וזה לא חסר למה לא אבל בגג שלי יש יריעות ולדברי בעלי מקצוע השימוש בגג גורם נזק מה אני יכול לעשות עוד לפני שאני פונה אל השכן.

תשובה:

שלום וברכה,

הגג של ההרחבה לא שייך לך פרטי אלא דינו כרכוש המשותף ששייך לכל הדיירים. ולכן מותר לכל דייר לבנות שם סוכה. אולם אם קיים חשש שהיריעות יינזקו יש לחייב אותם מראש שאם יהיו נזיקם ביריעות, הם חייבים לשלם לבדם ולא יכולים להפיל את הוצאות התיקונים לכלל הדיירים.

בהצלחה.

מקורות:

הרחבה של חדר פירושו שקנה עד רום רקיע אלא מרחיב חדר על חשבון השטח שסביב לבניין, שזה שטח משותף, וממילא השטח שמתקבל אחרי ההרחבה חוזר להיות רכוש משותף, ומותר לכל הדיירים להשתמש שם שימוש הוגן.

בהצלחה.