השבת אבידה ישנה

שאלה:

מלפני שנה לקחתי ממזכירות בית הספר אבדה בשווי 250 שקל שלא שלי
מלפני חודש בערך החזרתי אותה למזכירות בית הספר (אחרי שהיא הייתה שנה אצלי בבית)
והסברתי שלקחתי את האבדה מלפני שנה שלא כהוגן
עכשיו חשבתי שאולי לא עשיתי כהוגן שהחזרתי להם כי אני לא יודע מה הם יעשו עם האבדה
חשבתי אולי אני צריך לתרום את הסכום לצרכי הרבים
מה עושים במצב כזה?
תודה רבה!
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר לקחת את האבדה בכוונה שלא כדין הרי זה גזל, כיון שהיה מונח ביד השומר [שומר אבדה] ואתה לקחת מהשומר שלא כדין, וכיון שזה גזל ואין אפשרות להחזיר את האבדה אחרי שנה למזכירות מאחר ויתכן שהמאבד הגיע וראה שזה לא נמצא במזכירות והתייאש. על כן יש לעשות בערך הגזלה צורכי רבים.

בהצלחה.