לתרומות לחץ כאן

אכילה ושתיה לשיעורים ביום כיפור – כמויות והפרשי זמן

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: מי שצריך אולי לאכול ביום הכיפור אם המצב בריאות דורש לכך, ורופא אמר שלכתחילה ינסה לצום בלי לאכול אולם אם ירגיש משהו אפילו קטן שיאכל בשיעורים, מה הכמות המקובלת במדידה שלנו היום למאכל ולשתיה.

שמעתי הזמן בין אכילה לאכילה וה"ה לשתיה בימנינו יש אומרים כל 8 דקות, כלומר שתה מים בשיעור עכשיו שימתין אחרי תום השמנה דקות ואז יכול לאכול שוב פעם או לשתות עד סוף הצום אם המצב דורש או קיבל זה מן הרופא.

ובמקרה אם יתחזק החולי ולא מספיק יאכל מה שצריך כדאיתא בש"ע ודיו, או יש לאכול בנתיים כדי להרגיש יותר טוב ומ"מ לקרוא להצלה? או ימתין כדי לקרוא אם יהיה צורך לזה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

האכילה לשיעורים בדרך כלל באדם מבוגר היא 40 סמ"ק שתייה ו30 סמ"ק אכילה. באדם שפי הבליעה שלו קטן יותר ומצוי אצל נשים, אין לשתות יותר מ33 סמ"ק, וההפרש הוא לא פחות מ9 דק' שזה השיעור המחמיר בכדי אכילת פרס לענין זה [ראה שו"ת חתם סופר ח"ו סי' טז]. כמו בן שמי שנזקק ליותר יאכל בהפרשים של 4 דק' שזו שיטה רווחת בכדי אכילת פרס, ולא יאכל חלילה יותר מכשיעור כשאין בכך צורך. החכם עיניו בראשו, שאם יודע שיזדקק לשתייה מרובה יקפיד לשתות באותם הפסקים שלא יגיע למצב שיזדקק חלילה לשתות בבת אחת יותר מכשיעור ללא צורך.

קריאה להצלה לפי הצורך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל