סלטים עם חומץ בראש השנה

שאלה:

שלום

האם ניתן להגדיר אלו מאכלים לא אוכלים בראש השנה?
האם כל סלט שיש בו חומץ זה בעייתי או רק אם הסלט מיוחד להיות חמוץ?
ומה לגבי סלט שיש בו מיץ לימון? כמו סלט טחינה (לימון, שום, מלח).

תודה

תשובה:

נוהגים להימנע מלאכול תבשילים חמוצים (וכן מלפפונים חמוצים), וכן סלטים שיש בהם הרבה חומץ שטעמם חמוץ נוהגים להימנע מלאכלם בראש השנה, אך אם החומץ ניתן רק לתוספת טעם ואין התבשיל חמוץ בעצמו [כמו טחינה וכדומה] אין מניעה מלאכלו בראש השנה.

שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה.

מקורות:

משנה ברורה סי' תקפ"ג סק"ה, רבבות אפרים חלק ו' סימן ש"ח ור' גם בפסקי תשובות שם הע' 30.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נהגו להמנע באותה מידה. ראה חזון עובדיה ימים נוראים עמוד צט, ומה שהביא בזה בספר ילקוט יוסף ימים נוראים, מהדורת תשע"ה עמודים רסט-ער.