קונה רכב במדינה שלו להינצל ממס

שאלה:

מדינת ניו ג’רסי נותנת הטבת מס לתושבי המדינה הרוכשים רכב אלקטרוני. כתוצאה ישירה מכך גם חברות מציעות הנחה על הרכב. אנחנו גרים במדינת ניו יורק ולכן אנחנו לא זכאים לכך. האם מותר לנו שאדם שגר בניו ג’רסי יעשה ליס על שמו ויתן לנו ואנחנו נשלם לו? אשמח להתייחסות הן מצד חשש ריבית ככל שקיים בליס והן מצד חשש גזל

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לאזרח מקומי לקנות ולמכור לכם. ולכן מותר לאזרח מניו ג'רזי לקנות עבורכם רכב ולמכור אותו לכם. אין כאן איסור ריבית אם הוא קונה עבורכם ואתם משלמים לו אותו מחיר או שהוא קונה ומוכר לכם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כוח על התשובה המהירה.

    לא מדובר שההוא יקנה וימכור לנו. מדובר שהוא יעשה מה שנקרא lease על שמו, כעין שכירות למספר שנים, ואנחנו נעביר לו את התשלום החודשי או שמראש נשלם לחברה או שנמסור לו את פרטי חשבון הבנק שלנו שיגבו את התשלום החודשי משם. כמו כן אנחנו גם בכל מקרה מסורבים אשראי כך שגם בלי כל הסיפור של המבצעים היינו זקוקים לאדם אחר שישכור על שמו.

  2. ובמה זה שונה מלקיחת הלוואה בנקאית או משכנתא עבור חבר? בשני המקרים הרי הבנק מכיר רק את הלוקח ואילו החבר עובד מול הלוקח באופן פרטי ודורש היתר עסקא ומאי שנא