משכיר שמביא בעל מקצוע לא מקצועי

שאלה:

אני שוכר דירה שלצערי יש בה ליקויים. לפעמים הביוב לא בסדר ויש סתימות, לפעמים הדוד מטפטף.
המשכירה שלנו מכירה בעל מקצוע ואיתו היא עובדת תמיד, ואני לא מצליח להבין למה. הוא חסר מקצועיות בקנה מידה לא יתואר, כל בעיה שהוא "פותר" הוא חוזר 4 פעמים לפתור אותה מחדש. הכל לא מקצועי, הדוד שלי פעם שלישית מטפטף והוא גם לא הגיע לתקן אותו במשך חודש.
שלא נדבר על הביוב שלפעמים עולה בחורף ואין לו מושג איך לפתור את התקלה, עד שיום אחד הוא "פתר" אותה שוב בפעם החמישית והבטיח במיליון אחוז שזה לא יחזור על עצמו, וכמה מפתיע- זה חזר.

היא טוענת שהיא רוצה רק אותו ואני משתגע ממש, היא לא מוכנה לשמוע. השאלה האם אני יכול להביא בעל מקצוע אחר מטעמי שיסדר את התקלה ולקזז לה מהשכירות בסוף החודש? אנחנו מתוסכלים לגמרי !

תשובה:

שלום וברכה,

אם אכן מדובר מאיש לא מקצועי שלא מצליח לתקן את הקלקולים, עליכם להודיע למשכיר שאו שיבוא איש מקצוע אחר, או שאתם מביאים איש מקצוע משלכם ואתם מקזזים את הוצאות התיקונים מדמי השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

המשכיר צריך לתקן את הקלקולים בדירה. אם המשכיר מביא איש מקצוע לא מקצועי והבעיות לא נפתרות, לא נחשב שמטפל בבעיות, ולכן מותר לכם להביא איש מקצוע מטעמכם ולקזז מדמי השכירות. ולכן יש להודיע מראש למשכיר על החלפת איש מקצוע.