שאלות בכמה נושאים

שאלה:

שלום כבוד הרב.

יש לי כמה שאלות:
1. האם מותר להיכנס לאתרי אינטרנט ולהסתכל על מוצרים באתרי אינטרנט – להסתכל ולחפש בגדים, מזון, וכו', בלי כוונה לקנות ובלי לקנות?

2. מה מברכים ברכה ראשונה ואחרונה על שיבולת שועל מבושלת?

3. מה מברכים ברכה ראשונה ואחרונה על פתיתי שיבולת שועל ללא גלוטן?

4. האם צריך לברור או לבדוק שיבולת שועל בכשרות בד"צ העד"ח, לפני שאוכלים אותה? ואם כן, איך בודקים?

5. איזה שערות אישה לפני שטובלת צריכה להוריד ואיזה שערות יכולות להישאר?

6. האם אדם שגר בשכונה שחנויות פירות וירקות הן בכשרות רבנות, צריך לנסוע מחוץ לשכונה ולקנות בחנויות אחרות?

7. אני רוצה לכבד הורים, איך נכון לכבד הורים בצורה הטובה ביותר?

תודה רבה.

תשובה:

1. מותר.

2. מזונות.

3. מבושל כנ"ל ושאינו מבושל – אדמה.

4. לפי ההנחיות על האריזה, כדאי לקנות באריזת ואקום ללא צורך בבדיקה ואחרי הפתיחה לאחסן במקרר.

5. לפי מנהגה, אלא שאם היא נוהגת להסיר שיער לפני הטבילה, היא צריכה לעשות זאת, ואם אינה מקפידה על כך, די בסירוק.

6. ירקות ניתן לקנות ולעשר, צריך ללמוד כיצד עושים זאת וכמובן ללא ברכה, בפירות יש גם חששות של ערלה ובענין זה יש להתעדכן באתר של בית המדרש אמונת אי"ש, והכי נוח לטרוח מעט ולקנות בכשרות מהודרת.

7. אני בטוח שאת עושה את זה הכי טוב בעולם.

בהצלחה