חנוכת הבית

שאלה:

שלום כבוד הרב!.
מה הדין אדם מסורתי שלא עשה חנוכת הבית כשהוא התחיל לדור בדירתו החדשה, וכעת שהוא משפץ את הסלון הגדול שבביתו, התעוררה אצלו השאלה, האם יש ענין שיעשה לאחר השיפוצים חנוכת הבית, או שמאחר שאין הבית חדש אצלו אין שום ענין שיעשה?

תשובה:

בעיקרון אין ענין לעשות לאחר שנים שהוא כבר גר שם, אמנם אם זה יגרום לו להתקרב ליהדות על ידי שיזכר מי נתן לו את הבית ובכלל וכו', אז למה לא? כל חיזוק שיכול להיות באמונה בה' זה טוב.