חידושים בתורה

שאלה:

שלום רב
לא הצלחתי להבין את המונח "חידוש בתורה" או פלוני חידש כך או אחרת.
איך יכול להיות שחכם גילה איזה משהו וכולם מתייחסים לזה כאילו זה הלכה למשה מסיני. בסוף זה לא משהו שעבר מדור לדור ממשה רבנו, אלא סוג של "רעיון".
אם לפשט את זה, איך יכול להיות שיש סיפור וכל אחד מפרש אותו לפי מה שניראה לו?
אשמח להבהרה של הדברים.
תודה

תשובה:

חידוש אמור להיות מגובה היטב בראיות וסברות, מי שמפריח לאויר איזו הברקה חסרת בסיס אין לזה הרבה ערך תורני ממשי…

ערב טוב, שנזכה…