להתחתן עם אישה שעברה כריתת שחלות

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לשאול האם מותר לשאת אישה שעברה ניתוח לכריתת שחלות או רחם(מסיבה רפואית חיונית) והיא לא תוכל להכנס להריון?(כמובן שמדובר פה באדם שכבר היה נשוי ויש לו שני בנים)

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין התשובה היא ברורה. כתוב בשו"ע אבה"ע סי' א' סעי' ח' שאדם שלא קיים עדיין פריה ורביה (כתבת שיש לך שני בנים, ואני מבין שאין בנות) צריך לשאת אישה בת בנים – כלומר, שיש לה יכולת ללדת ילדים. מעבר לכך קשה לי להשיב. זה בודאי מאד תלוי בסיטואציה שאתה נמצא בה. אם לצורך הדיון קשה לך לראות אפשרות במצבך לשאת אישה מתאימה שיש לה אפשרות ללדת, זה כמובן סיפור שונה. אין לי אפשרות להשיב מעבר להנ"ל, כי כפי שאתה מבין הדברים מורכבים וצריכים להבין את המציאות בה אתה נמצא.

הרבה הצלחה