תימני שמתפלל בהברה ספרדית

שאלה:

שלום וברכה, אבי הוא תימני, חזרתי בתשובה לפני חצי שנה ולא גדלתי על ההגייה התימנית ואני אכוון יותר טוב בתפילות אם אקרא רגיל, השאלה שלי האם זה בסדר שבתור אחד שאבא שלו תימני ללכת להתפלל במניין ספרדי בנוסח עדות המזרח? ואם אני יכול, האם אני יכול בכל המנהגים שיש לפעול כמוהם? או שבתפילין נגיד להישאר איך שהתימנים מניחים ועוד מנהגים של התימנים.
תודה רבה

תשובה:

ההגייה התימנית מאוד קשה, ויש הרבה תימנים בעיקר צעירים שמתפללים כמו ספרדים, למרות שבשאר דברים נוהגים כבני עדתם. נראה לי שאם זה מקשה עליך בתפילה וכו', אתה יכול לנהוג כך בלי חשש. בודאי כרגע זו ההנהגה הנכונה עבורך להתפלל בהברה ספרדית רגילה.

תצליח מאוד בדרכך החדשה והטובה ותזכה לקדש שם שמים בכל הליכותיך.