שכר פסיעות – ללכת לבית כנסת רחוק / לנסוע ברכב לבית הכנסת

שאלה:

אם יש שתי בתי כנסת האם יש שכר פסיעות ללכת לרחוק? ומה אם יש אפשרות ללכת לבית כנסת או לסוע ברכב לבית כנסת יותר רחוק איפה יש שכר פסיעות גדול יותר?

תשובה:

במשנה ברורה כתב שעדיף ללכת לבית הכנסת הרחוק יותר, אמנם שמעתי מהגר"ח קנייבסקי שהלכה זו יותר אמורה לנשים או מיש אין בטרחתו זו ביטול תורה.

כמובן שהכי חשוב להתפלל עם בני תורה יראי ה'.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' צ ס"ק לז.

לגבי שאלתך על נסיעה ברכב, ככל שאדם טורח יותר כך יזכה לשכר פסיעות יותר, ולכן בשו"ת תורה לשמה סי' מ כתב שעדיף ללכת ברגל ולא בעגלה. כמובן שהכל לפי הענין, ואם ממהר ללימודים או לעבודה ויש בזה טירדה או ביטול תורה, אין בזה חיוב, אבל השכר בהליכה ברגל גדול יותר. וראה עוד שו"ת שרגא המאיר ח"ז סי' יז מה שדן בזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי עדות מפי נינו של הח”ח, הרב זקס שליט"א, שהסבא רבא שלו, מרן הח”ח, היה רגיל להתפלל עם הבעלי בתים בראדין למרות שהיה לו מניין ישיבתי.