כהן שבירך ברכת כהנים אם מברך שוב בציבור אחר?

שאלה:

שלום כבוד הרב
מדי פעם אני מקדים ומגיע למניין הראשון (אני מתפלל במניין אחרי)
אין להם כהן ואני יושב בחדר המטבחון עד לסיום התפילה שלהם ולעיתים קרובות אני שומע שהם בדיוק בחזרה של השליח ציבור ומתלבט אם להיכנס לפני "רצה" ולברך . אז מה עלי לעשות לברך ברכת הכהנים או שלא ?

תשובה:

אם אין שם כהנים אחרים ודאי יש להכנס ולברך, ואם יש שם כהנים אחרים נחלקו בכך הדעות ולכאורה עדיף להמנע.

מקורות:

בגמרא ראש השנה כח ב מבואר שאין איסור בל תוסיף כאשר אדם מזדמן לו ציבור אחר והוא רוצה לברך שוב. ומכל מקום כתב בשו"ת גינת ורדים כלל א סי' יג, שאם זה מנין אחר והוא כבר בירך היום, לא ישא כפיו אא"כ אין להם כהן אחר, וכ"כ בחתם סופר סימן כב. אולם בשו"ת כתב סופר סי' יד כתב להקל בזה גם אן יש להקם כהן אחר, וראה עוד מהר"ם שיק סי' נב, וראה שאילת יעקב סי' יז שהחתם סופר חזר בו מדבריו בהגהותיו לשו"ע. בקצות השלחן כתב שאם בפעם הראשונה נשא כפיו יחידי שזה רק דרבנן, ועכשיו יש עוד כהן, יעלה שוב.