זיווג ע"פ בת קול

שאלה:

שלום רב. נאמר ע"פ המקורות. כי 40 יום טרם היוולד האדם יוצאת בת קול ומכריזה פלוני לאלמונית. ידוע כי לא מעט אנשים מתים רווקים ועריריים. האם בת קול לא הכריזה עבורם את זיווגם.
אם כן.מדוע לא נישאו למרות כל מאמציהם. האם יכלו לברוח מגורלם. שכן הכל משמיים חוץ מיראת שמיים. אשמח לשמוע תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, בסופו של דבר יש לאדם בחירה, ואדם גם יכול להפסיד את זיווגו אם אינו נוהג בהגיון כהלכה. כך ידוע ממרן הסטייפלר. כמובן זה לא בשביל להיות בפחד מכל קבל החלטה, שהרי האדם הוא לא מלאך והוא נוהג לפי שכלו, אבל זו סיבה שלא לנהוג בחוסר אחריות מובהק.

שנית, לא כתוב שלכל אדם יש בת זוג, יתכן שיש אנשים שנגזר עליהם להיות עריריים, אלא מי שנגזר עליו שינשא וכך בדרך כלל בכל אדם בעל מצב בריאותי פיזי ונפשי נורמלי, יש לגביו הכרזה זו.