חוב על נסיעות כשלא ברור כמה החוב

שאלה:

אני עבדתי בעבודה (חברת הייטק עולמית מסתבר בבעלות גויית) מחוץ לעיר, יש הסעה מאורגנת לעבודה שמופעלת על ידי חברת גט בשיתוף עם מקום העבודה,
על כל נסיעה שאני מתכננת לנסוע היה עלי להירשם ואחר כך התשלום על הנסיעה יורד בחלקו מהמשכורת שלי, שליש אני משלמת ו2 שליש החברה משלמת לחברת גט על הנסיעה.
לצערי הרב תקופה ארוכה של כמה חודשים נסעתי מבלי להירשם- ככה שלא חויבתי על הנסיעות, למרות שנסעתי לפעמים
אין רישום בשום מקום מתי נסעתי, מבחינת גט – החברה של ההסעות ומבחינת החברה שאני עובדת בה כל עוד לא נרשמתי לנסיעה לא מודעים שנסעתי בהסעה ושאני צריכה לשלם
אני מאוד רוצה להחזיר באיזה דרך את החוב, אני יכולה לומר לחברה שאני עובדת כמה נסיעות לא שלמתי, והם ישלמו לגט על הנסיעות האלו על כל נסיעה שליש מהמשכורת שלי ו2 שליש החברה מסבסדת,
הבעיה שאין לי מושג כמה נסיעות אני חייבת ואם אמציא כמות גדולה של נסיעות- יכול להיות שיהיה הרבה יותר ממה שבאמת נסעתי ועל כל נסיעה שאני יחויב- אני יחויב שליש והחברה תחויב 2 שליש
ככה שיוצא שאני גוזלת מהחברה, מצד שני אם אני לא אשלם או אשלם בשיתוף החברה על כמות קטנה מידי של נסיעות אני גוזלת מגט, שמפעילה את ההסעות,
דיברתי עם גט, רציתי לשלם ישר להם את כל התשלום על כמות מקסימלית של נסיעות שאולי נסעתי מבלי שהחברה תשתתף בתשלום ואמרו לי שאין אפשרות הם מתקשרים רק מול החברה, וגם מי שאחראי על זה מהחברה אמר לי שאין אפשרות שיגבו ממני את כל התשלום
אלא על כל נסיעה שאני ידווח שנסעתי בעבר החברה תשלם 2 שליש ואני שליש.
אני מאוד רוצה להיות נקייה מהגזל הזה, לא אכפת לי לשלם הרבה רק לא לגזול, ומאוד לא יודעת מה לעשות, אין לי מושג מה כמות הנסיעות שנסעתי שלא נרשמתי אם 1 או 90, (כי חלק בסוף כן דיווחתי) זה היה לפני יותר משנה במשך תקופה ארוכה מאוד ואין לי מושג כמה בסופו של דבר לא נסעתי בלי לדווח, ומאוד מאוד מציק לי החוב הזה
אני זקוקה לתשובה דחופה מאוד!! כי עוד יומיים מפסיקה לעבוד בחברה ואז לא אוכל לסדר את התשלום
תודה רבה מאוד

תשובה:

שלום וברכה,

את צריכה להודיע לחברה שבה את עובדת רק על הנסיעות שברור לך שנסעת. דהיינו לשבת ולחשוב כמה נסיעות ודאי לא שילמת, ולדווח על המספר נסיעות שודאי לא שילמת. מה שמעבר לכך את לא חייבת לשלם ואף לא לצאת ידי שמים.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן עה סעיף יח מבואר שאם יודע שחייב לחברו ולא יודע כמה חייב, וגם התובע לא יודע כמה חייב, ישלם לו רק מה שברור לו, ואילו הנותר שמוטל בספק לא חייב אף לא לצאת ידי שמים. השו"ע הביא שיטה נוספת שי"א שעל הנותר שמוטל בספק חייב לצאת ידי שמים. הש"ך שם הכריע כדעה ראשונה שעל הנותר לא צריך אפילו לצאת ידי שמים. במקרה הנ"ל לכו"ע יש לשלם רק את החלק הוודאי ולא את מה שמוטל בספק, כיון שאם מחמיר ומצהיר על נסיעות נוספות גורם להפסד לחברה. ולכן יש לחשב כמה נשיעות ודאי לא שולמו ואותם להשיב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אכן החברה תסכים לקבל או שתוריד שעות עבודה מהשעות שעובדת, הרי היא יוצאת ידי שמים גם בדבר זה. אולם הבאנו את דברי הש"ך שמכריע כדעה ראשונה.