שימוש במועדון של אחר בשביל הנחה

שאלה:

שלום,
הלכתי לסופרמרקט. ראיתי שם מבצע שסיר במקום 120 שקל רק 70 שקל וזה מבצע למי שיש את הכרטיס אשראי של הרשת (ולי אין את הכרטיס).
הלכתי למי שהיה בקופה ראשית ושאלתי אם זה בסדר שאשתמש בכרטיס אשראי של מישהו שאמצא שם ואחזיר לו מזומן והוא ענה לי שאם מי שמחזיק את הכרטיס מסכים לכך אז כן (לא זוכר בדיוק איך הוא ענה, משהו כזה). וכך קניתי – מצאתי מישהו בתור עם כרטיס אשראי של הסופרמרקט, הוא העביר בשבילי על סך 70 שקל והחזרתי לו 70 שקל מזומן.
האם יש פה איזהשהי בעיה של גניבה או שהכל בסדר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא רשום על הכרטיס תנאי שאוסר לרכוש לאחרים, מותר לבעל הכרטיס לתת לאחרים לרכוש בכרטיס שלו.

בנוסף, גם אם היה תנאי שאוסר להעביר את הכרטיס לאחרים, אם קיבלת רשות מפורשת מהקופה ראשית, מותר לך להשתמש בזכות של אחרים.

בהצלחה.