זוטו של ים – מציאה במכולת אשפה

שאלה:

שלום רב
חפצים הנמצאים במכולת פינוי פסולת בנין כנראה נזרקו לשם על ידי הפועלים שלא מדעת הבעלים ואין ידוע מיהו
האם מותר לקחתם?
אם לא ילקחו יניחו מעליהם פסולת ויזרקו כך

תשובה:

שלום וברכה,

חפצים שנמצאים בתוך מכולת האשפה הרי הם הפקר ומותר לקחתם. כמו כן אין צורך לחשוש שמא הבעלים לא יודעים. וגם אם אכן לא נודע לבעלים, מותר לקחת כיון שזה הפקר.

בהצלחה.

מקורות:

חפצים שנמצאים בתוך מכולת אשפה הרי הם אבודים ממנו ומכל אדם – אין סיכוי שימצא על ידי שום אדם, והם הפקר לכל דבר.