צפייה בסרטונים במופצים ברשתות

שאלה:

1.יש הרבה סרטים באינטרנט-האם מותר לראות סרטים שאנשים העלו? או שיש בעייה של זכויות יוצרים?(בכל מקרה אני לא ההיתי הולכת לראות את הסרט/לא ההיתי קונה אותו)
2.לי ולחברה שלי יש עטים דומים ושניהם היו על השולחן אחכ לא ידענו מה של מי וחלקנו סתם-האם יש בזה בעיה של גזל/ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

1. יש להקל לצפות בסרטונים שמופצים ברשתות, מאחר ומדובר בהעתקה פרטית ולא מסחרית. והחוק מתיר העתקה של שירים וצפיה לצורך פרטי.

2. אין בעיה של איסור ריבית או גזל כשלחתם את העטים ביניכם.

בהצלחה.