קיום חתימות על ידי עד פסולים

שאלה:

כאשר על הצוואה חתום איש פלוני ואשה פלונית האם זה פוסל את הצוואה גם בימינו (למרות שבעל הצוואה לא ידע שאשה פסולה לעדות), ואם כן פוסל אותה האם חתימת העורך דין בסוף הצוואה שנוחך במקום שעשו את הצוואה ואפילו בדק את כשירותו של אותו אדם שרוצה לעשות צוואה האם חתימתו מועילה להוסיפו כעד לצוואה?

תשובה:

שלום וברכה,

העדים שחותמים על הצוואה לא מכשירים את הצוואה אלא מעידים על החתימה של המצווה, וזה נקרא בהלכה קיום חתימות. ולכן העדים שחותמים לא צריכים לדעת מה כתוב בצוואה אלא לראות את המצווה חותם. אם עד אחד היה פסול לעשות, ויש עו"ד שראה את המצווה חותם וחתם על הצוואה הרי יש כאן שני עדים לקיום הצוואה.

בהצלחה.