טענת החזרתי בהפקדת מזומנים

שאלה:

ראובן הביא לשמעון כסף מזומן כדי שישמור לו עליו ולאחר זמן שמעון החזיר לראובן את הכסף. לאחר כמה שנים בא ראובן לשמעון ומבקש ממנו את כספו בחזרה ואילו שמעון טוען שהוא אכן קיבל מזומנים אבל הוא החזיר בחזרה אותם עם מי הדין?
האם טענת שמעון נחשבת "מיגו"?

תשובה:

שלום וברכה,

שמעון שטוען שהחזיר את הפיקדון או ההלוואה נאמן בטענתו, ופטור מתשלומים. שמעון לא צריך ל'מיגו' כדי להיות נאמן כיון שטענת החזרתי טענה טובה מצד עצמה. מיגו צריך אם טוען טענה שלא נאמן בה, אלא שמוכיח את נאמנותו מצד טענה אחרת שהיה יכול לטעון, וכאן שטוען שהחזיר אין צורך למיגו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רצו.