הזיק בקבוק בושם של אשתו

שאלה:

יש לי בושם שיקר לי מאד. בעלי כל הזמן משתמש לי בבושם כדי לבשם את האויר. אמרתי לו כמה פעמים שהבושם הזה יקר ובבקשה לא לגעת לי בבושם. הוא המשיך להשתמש בו למרות שלא הרשיתי והוא נשבר לו. ביקשתי ממני שיקנה לי בושם חדש הוא טוען שאני גם צריכה להשתתף איתו בסכום. אמרתי לו שבקושי השתמשתי בזה ורוב השימוש היה שלו והוא בישם עם זה כל הזמן את האויר.
האם הוא צריך לשלם לי מחיר מלא על הבושם או שאנחנו מתחלקים- ואם כן באיזה יחס ?

תשובה:

שלום וברכה,

הבעל חייב לשלם מחיר כמעט מלא של בקבוק בושם – ואת אמורה להשלים לפי יחס הפעמים שהשתמשת, ויש לשום בערך כמה השתמשת ואת זה להפחית מהחוב של הבעל.

לדעתי שאלה כזו לא אמורה לעלות בין בני זוג, כשמתעוררים חיכוכים כאלו לא אמורים לגבות ממון, אלא לטפל בזוגיות.

בהצלחה.