סכסוך שכנים ישן

שאלה:

שלום!
סכסכוך שכנים ישן בין אחד ההורים שלי גלש "לדור הבא" – אני.
המצב איננו חדש – הוא נמשך זמן רב, פשוט לא שאלתי לגביו.
גם היום, אחרי שנים, השכן מזעיף אלי פנים כי הוא כועס. עושה לי פרצופים ובת הזוג שלו אף מראה תוקפנות-כלפי וכלפי ההורה. השכנים אינם שומרים תורה ומצוות אם זה רלוונטי.
אני חש שעלי להיות נאמן להורה שלי , ולא להעביר על מידותיי וכאשר משדרים אלי משהו שלילי , מותר לי להתעלם ואף לשדר משהו שלילי חזרה . בלי צעקות ובלי קללות כמובן. ואני חש שיש פה כיבוד הורים מסויים, ולהיפך-זה יהיה מוזר להיות נחמד לשכן שהיה מסוכסך עם ההורה שלי וקל וחומר כאשר הוא מוצא לנכון לתת לזה להשפיע על היחס כלפי כאשר אינני בצד בעניין. מה דעת כבודכם?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין מצוות כיבוד הורים להמשיך את הסכסוך של ההורים. ומאידך אתה לא צריך לתת לשכן גיבוי כאשר הוא נוהג כשורה כלפי ההורים שלך. ולכן אתה לא אמור להמשיך את הסכסוך ולא לגבות אותו, ומאידך גם לא להתייחס. הטוב ביותר שתתעלם מכל המקרה, ואם השכן מרעיף פרצוף כועס אתה לא צריך להתייחס כלל.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1