כפיית מיעוט לתכנית תמ"א 38

שאלה:

האם מותר הלכתית להגיש תוכנית תמ"א 38 כשיש התנגדות של מיעוט שכנים (ומבחינה חוקית זה עובר)

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לתת ייפוי כוח ליזם לתבוע בערכאות, מאחר והתביעה של היזם בשם השכנים הרי זה כאילו השכנים תובעים בעצמם. ולכן יש להגיש את התביעה בבית דין רבני ולא בערכאות.

מותר לרוב לכפות על המיעוט לתכנית של תמא 38 א. כיון שהבתים של הדיירים נשארים בבתיהם, והנדון הוא לגבי הגג המשותף והשטח שסביב לבניין, וכיון שמדובר על רכוש המשותף, הרוב קובע.

בתכנית תמ"א 38 ב – פינוי בינוי נחלקו בדבר פוסקי זמנינו נחלקו האם לפי הלכה הרוב יכולים לכפות על מיעוט לתכנית 'פינוי בינוי'.

מקורות:

לגבי תכנית תמ"א 38 א ראה בעלון המשפט גיליון מספר 86 עמוד 6.

לגבי פינוי בינוי ראה כאן וכאן.