לתרומות לחץ כאן

טיפ במסעדות

שאלה:

שלום וברכה

כאחת שהולכת למסעדות מידי פעם עולה לי כל פעם מחדש ההתלבטות לגבי הטיפ – שירות עבור המלצרים,
לפי המקובל, בכל משרה אחרת צורת העבודה מתבססת על משכורת שעתית או חודשית ולא על בונוסים ואו טיפים,
אבל במסעדות זה עובד אחרת.
לאחרונה שמעתי שיש הלכה שאומרת שבמקום שנהוג לתת טיפ אין לנהוג אחרת
האם אכן?
מהי ההלכה המדויקת? ועבור מה היא חלה? באילו עוד מקרים?

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

בסוגי עבודות שמקובל לתת טיפ' לעובד, חייבים לשלם טיפ', וזה נחשב כחלק מהשכר שצריך לתת לעובד. ולכן במסעדות או סבלים שנהוג לתת טיפים חייב הלקוח לשלם טיפ'. בעובדים מסוימים שאין מנהג ברור לשלם להם טיפ' – לא חייבים לתת להם טיפ'. 

מקורות:

בשכירות פועלים יש כלל שחיוב העובד והמעביד נקבע לפי מנהג המדינה, ונפסק בשו"ע (סימן שלא, ב) "מקום שנהגו לזון, יזון. לספק בגרוגרות או בתמרים וכיוצא בהם, יספק. הכל כמנהג המדינה". ולכן מעביד חייב לתת תנאים סוציאליים לעובד כנהוג במדינה. ולכן מקומות שנהוג לשלם טיפ למלצר חייב הלקוח לשלם טיפ, ושכר את שירותי המסעדה לפי המנהג באותה מדינה.

וכן כתב בקובץ מבקשי תורה תש"ס עמוד תכז בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שבמקום שנהוג לשלם טיפ למלצרים, חייבים לשלם זאת מדין מנהג המדינה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל