על מי מוטל תיקוני טיח מנזילה של השכן

שאלה:

יש לשכן רטיבות כתוצאה מהמפרסת שלי , כרגע הקבלן בא לסדר את המרפסת ולעשות תיקון של למעלה מ 8000 שח שאני אמורה לשלם לקבלן שלי+ תיקון אצל השכנה הכלול במחיר
אולם השכנה רוצה להביא מישהו מטעמה לתקן שם , את הקבלן שלה שגובה לה כסף.
ורוצה לחייב אותי בזה
האם יש הצדקה לענין.

תשובה:

שלום וברכה,

מצד ההלכה אם יש לך נזילה מהבית שלך לשכנה את אמורה לתקן את הרטיבות שלך בלבד, את לא חייבת לשלם את הקירות של השכנה שניזוקו מהרטיבות שלך. ובוודאי שהשכנה לא יכולה לחייב אותך בהוצאות תיקונים כשהיא מביאה קבלן משלה.

בהצלחה.

מקורות:

נזילה שהתפרצה לתקרת השכן בעל הנזילה צריך לתקן את הנזילה אבל לא חייב לתקן את הרכוש של השני שהתקלקל בעקבות הנזילה, כדין ממון של אדם שהיה שמור ויצא והזיק שפטור בעל הממון על הנזק שנעשה.