חיוב ההורים בנזקי בנם הקטן

שאלה:

היינו את הבן שלי בן ה-7 בדיסיטי במעלה אדומים , שיחק שם עם האבנים באדניות ובטעות זרק ופגע בחלק מזכוכית המקיפה בריכת מים קטנה והיא נשברה . לא היו במקום אנשי צוות ואף אחד לא הגיע לבדוק מה קרה. האם עלי ליצור איתם קשר ולשאת בנזק?

תשובה:

שלום וברכה,

קטן שהזיק מצד ההלכה פטור מתשלום, וההורים של הקטן לא חייבים לשלם עבור נזקי הקטן אלא אם כן הם הניחו אותו במקום שבוודאי יזיק, או שנתנו לידו דבר מסוכן שעלול להזיק.

ולכן אם אתם לא נתתם לידכם אבנים אתם ההורים לא חייבים על הנזק של הילד. וכמובן להבא לשמור על הילד שלא יזיק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.