בעל בחו״ל

שאלה:

בעלי מרבה לנסוע לחו״ל לראות כדורגל עם חברים הדבר הולך ומחמיר קצב הנסיעות שלו הולך וגדל לפחות אחת לחודשיים לעיתים אני מצטרפת דבר שהוא לא מחבב במיוחד כמובן שלמשחקים אני לא הולכת הוא פוגש שם את חבריו אני דתיה ודואגת לכשרות שלנו , מבחינתו הנסיעות עם חברים יותר קלילות בגלל שבת וכדומה, הדבר מביא לויכוח כל פעם מחדש, לפעמים אני מרגישה שאני על רכבת הרים מבחינתי הבית וארץ ישראל אהבה שלי אך אני נוסעת מטעמי שלום בית וזוגיות מבחינתו הוא לא יכול לחיות מבלי ללכת להתרענן יש לציין שהוא מתחזק בדת בצורה איטית אני הרבה יותר מתקדמת ואני מתפשרת , מה עליי לעשות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך הכואבת קשה ואינה פשוטה. ברור שככל שאתם בתהליך הזה של החזרה בתשובה, טבעי שיש שמתקדם מהר יותר ויש פחות, ואסור ללחוץ כדי שלא לגרום לנסיגה, יחד עם זה, אם ניתן להשפיע בדרכי נועם להמנע מכך זה כדאי, אל תתפשרי ככל שזה נוגע אלייך, אבל אל תלחצי אותו במה שהוא עדיין לא מסוגל לעשות.

בשורות טובות ובהצלחה רבה.